Tarih: 19.10.2011 |  Haberler
Halklar arasında savaşı derinleştirmek çözüm değildir

19 Ekim 2011'in ilk saatlerinde HPG'nin Hakkâri'nin Çukurca ilçesine bağlı Kekliktepe'deki askerî birliğe yaptığı baskında 24 askerin öldüğü, 18 askerin yaralandığı; sınır ötesinde "sıcak takip" başlatan TSK operasyonlarında 21 HPG'linin öldüğü, çok sayıda HPG'linin yaralandığı bildiriliyor. Türk ve Kürt gençlerinin kanı, sadece emperyalistlere ve kapitalist egemenlere yarayan bir savaş politikası nedeniyle oluk oluk dökülmeye devam ediyor.

Başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere, iktidar sorumluları intikam çağrıları yapıyor, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, derhal olağanüstü hâl ilan edilmesini istiyor. Egemen medyanın köşelerini tutan şovenist koro, akıl tutulmasını derinleştiriyor, kangreni ülkenin ve bölgenin bütün hücrelerine kadar yayacak bir cinayet ve intihar sarmalına daha da hızla sürüklüyor.

Halklar arasında anlaşmazlıklar karşılıklı ölümleri arttırarak değil, diyalog, görüşme ve barış yoluyla çözülür.

AKP'nin ve MİT yetkililerinin sorunun muhataplarını bildikleri, 2006'dan beri Öcalan, PKK ve KCK temsilcileriyle görüşmeler yaptıkları "Oslo görüşmeleri"ni açığa vuran kasetle kesinleşti. AKP iktidarının bu görüşmelerle 12 Eylül 2010 anayasa referandumu ve 12 Haziran 2011 genel seçimi öncesinde AKP'nin siyasi hedeflerine uygun sonuçlar elde etmeyi başardığı da tarafların açıklamalarıyla doğrulandı.

Diyalog, görüşme ve barış AKP'nin dar çıkarları için değil, Türk ve Kürt gençlerinin kanının dökülmemesi, halkları tüketen kardeş kavgasına son verilmesi, ülke halklarının eşitlik ve özgürlük temelinde birliğinin sağlanması hedefiyle yürütülmeli ve derhal sonuca bağlanmalıdır.

Halklar arasında savaşı derinleştirmek çözüm değildir. İntikam değil, barış istiyoruz. Sömürü, baskı ve şiddet değil, özgürlük ve eşitlik istiyoruz. Emperyalistler ve kapitalistler için ölmek değil, emekçilerin birliği için barışmak istiyoruz.