Tarih: 01.11.2011 |  Haberler
Deniz Feneri hırsızlarında tutuklu kalmadı

Son dönemde neredeyse her gün AKP hükümetinin 12 Eylül faşizminden kalan yasaları kullanarak yaptığı yeni bir saldırıyla karşılaşıyoruz. AKP'nin hegemonyasını kabul etmeyen hangi toplumsal kesim varsa, onları yıldırma, susturma, etkisizleştirme ve yok etme operasyonları ile güne başlıyoruz. AKP giderek demokratik alanı bütün muhaliflerden arındırıp ülkemizi kendi karanlığı için dikensiz gül bahçesine çevirmeye çalışıyor. AKP emperyalizmle kol kola yürüyor, geleceğinin garantisini bütünüyle emperyalizme teslimiyette görüyor. Bu nedenle gerici iktidarlara karşı başlayan Arap Baharını boğmaya çalışan işbirlikçi, halk düşmanı baskıcı kuvvetlere arka çıkıyor.

Ülkemizde ise hakkını aramak için dava açan işçilerin iş davaları yıllar sürerken, sadece parasız eğitim isteyen öğrencilere aylarca hapis reva görülürken, sokak ortasında öldürülen kadınlar için ses çıkartılmazken, sıra Deniz Feneri davasına gelince adaletin çarkı o kadar hızlı dönüyor ki gelişmelere yetişmek mümkün değil.

İşte Van'da yüzlerce yurttaşımızın hayatlarını kaybettiği deprem, KCK operasyonları, zamlar, deprem vergilerinin usulsüz kullanıldığı iddiaları, demokratik kitle örgütü yöneticilerinin tutuklanması gibi yoğun gündemin arasında AKP adaleti Deniz Feneri yolsuzluk davasından yargılanan yandaşlarının, bu kez tamamını serbest bıraktı.

İnsan kulaklarına inanamıyor, ama gerçek tam da bu. Bu büyük yolsuzluk davasında tutuklu hiç kimse kalmadı. Deniz Feneri Derneği davasında tutuklanan 8 kişiden 6'sı 21 Ekim 2011 tarihinde apar topar tahliye edilmişti. Onların serbest bırakılmasından sadece bir hafta sonra diğer 2 tutuklu Muzaffer Şafak ve Harun Kapuyoldaş da 28 Ekim 2011 tarihinde kefaletle serbest bırakıldı. Böylece AKP egemenleri serbest bırakma operasyonunu zamana yayma ihtiyacı bile hissetmeden, hukuka doğrudan müdahale ederek kendine mali kaynak sağlayan dolandırıcılık şebekesi yöneticilerinin tamamını serbest bırakmış oldu.

AKP egemenleri bir taraftan ülke hapishanelerini savaşın, sömürünün, kanın, gözyaşının olmadığı eşit, özgür, adaletli bir dünya kurmak için mücadele eden devrimcilerle, ilericilerle, yurtseverlerle ve sosyalistlerle doldurmaya devam ederken diğer taraftan insanların safiyane duygularını kullanarak insanlarımızı kandıran, dindar insanları yüz milyonlarca Euro dolandıran, burunlarına kadar yolsuzluğa batmış, daha dün işsiz gezerken bugün milyarder olmuş yandaşlarını serbest bırakıyor.

Ancak AKP ne kadar uğraşırsa uğraşsın yandaşlarının yaptıkları yolsuzlukların ve haksızlıkların üstünü örtmeyecek. Yaptıkları bunca yolsuzluk, adaletsizlikle toplum vicdanında çoktan mahkum olan AKP egemenlerinin yanına kâr kalmayacaktır.

Namuslu insanları yıldıramayacaklar. Bu ülke arsızlara kalmayacak. Baskı, zulüm, hapis bu güzel ülkenin aydınlık geleceklere yürüyüşünü engelleyemeyecek. Sizin gücünüz bize yetmeyecek.