Tarih: 20.11.2011 |  Haberler
Yoldaşlarımızın izinde

Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi, Kasım ayında yitirdiğimiz yoldaşlarımızı 16 Kasım 2011 Çarşamba günü gerçekleştirdiği törenlerle andı.

12 Eylül faşist yönetiminin işkencede öldürdüğü, TKP Merkez Komite üyesi Mustafa Asım Hayrullahoğlu'nun Kulaksız'daki mezarı başında yapılan ilk törende, Hayrullahoğlu ve Atılım dönemi Merkez Komitesi Genel Sekreteri İsmail Bilen anıldı.

Hayrullahoğlu'nun aile mensuplarının da katıldığı tören Enternasyonal marşının okunmasıyla başladı. Törende Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi ile ilerici gençlik adına iki konuşma yapıldı.

Konuşmalarda, anmaların kuru bir ağıttan ibaret olmadığı, yoldaşlarmızın uğruna yaşamlarını feda ettikleri partiyi elbirliğiyle likidasyondan çıkarmanın onları anmanın en iyi yolu olduğu vurgulandı. TKP'nin işçi sınıfına ve bütün emekçilere siyasal alandaki meşru, yasal ve demokratik yerinden hitap etme gücünü bütün yoldaş, dost ve taraftarların ortak iradesiyle kazanacağı belirtildi. Bu gelişmeyle, partinin, hem AKP kuyrukçusu likidatörlerin, hem resmi devlet partisi SİP'in sınıf mücadelesine verdiği zararları ortadan kaldırarak emperyalizme bağımlı işbirlikçi kapitalist egemenlere karşı bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde yeni bir atılım başlatmasının yolunun açılacağı anlatıldı. Tören coşkuyla söylenen TKP marşının okunmasıyla sona erdi.

Talip Öztürk'ün ve Ali İhsan Özgür'ün Topkapı/Kozlu'daki mezarları başında gerçekleştirilen anma törenleri de Enternasyonal marşının okunmasıyla başladı. Talip Öztürk'ün aile mensuplarının da katıldığı anmada Talip Öztürk'le beraber mücadele etmiş öğretmen arkadaşları, Ali İhsan Özgür'le beraber çalışmış dostları, Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi'nden bir yoldaş ve ilerici gençler konuştu.

Konuşmaların ortak teması, emperyalizmin ve yerli işbirlikçilerinin ülkemizi, bölgemizi ve bütün dünyayı içine sürüklediği bu yıkım ortamında TKP'ye duyulan ihtiyacın her zamankinden daha yakıcı olduğu idi.

Bugünkü anmalarda eski, orta ve genç kuşakların birlikte yer almasının önemli bir gerçeği ortaya koyduğu vurgulandı. "Yolumuz işçi sınıfının yoludur" sloganıyla her alanda mücadele eden genç kuşakların Talip Öztürk'lerin, Ali İhsan Özgür'lerin, Hayrullahoğlu ve Bilen'lerin yolunu seçmiş olduğu belirtildi. Bu sevindirici gelişmenin eski kuşaklar için bir umut kaynağı olduğu anlatıldı. Yoldaşlarımızın adını ve andını birliğimizle yaşatabileceğimizi vurgulayan konuşmalardan sonra, tören TKP marşının okunmasıyla tamamlandı.