Tarih: 24.11.2011 |  Haberler
Sendikal Güç Birliği Toplantısına Davet

Türk-İş'e bağlı 10 sendikanın güçlerini birleştirerek bir süredir ortak hareket etmeye çabaladığı biliniyor. Bu sendikalar, Trakya'dan Diyarbakır'a, Ordu'dan Adana'ya geniş salon toplantıları yaptılar. İlk kez genel başkanlar düzeyinde kamuya, sendikalı sendikasız işçilere hesap vermeye çalıştılar. Güç Birliğini oluşturan bu sendikalar, Türk-İş'in 8-11 Aralık 2011 tarihlerinde Ankara'da yapacağı genel kurulu öncesinde son büyük açık toplantısını bu hafta sonu, 26 Kasım Cumartesi günü İstanbul'da, Çağlayan'da büyük bir düğün salonunda gerçekleştirecek.

Sendikalarda örgütlü işçi sınıfının büyük bir kesimini temsil eden Türk-İş'e bağlı bu sendikaların tutumu önemli. Türk-İş'in mücadeleci sendikacılığa doğru atacağı en küçük adım bile hem sendikal hareketi hem de DİSK'i etkileme potansiyeli taşıyor. Kuşkusuz, sosyalist hareketin güçlenmesinin yollarından biri de güçlü bir işçi sınıfı hareketinin yaratılmasından geçiyor.

Sendikaların, örgütlü işçilerin ve mevcut yönetimlerin durumunu görmek, işçi hareketinin geleceğine dair somut veriler elde etmek isteyen herkesi bu toplantıya davet ediyoruz.

Toplantı Salonu: Salon Figaro
Tarih: 26 Kasım 2011, Cumartesi
Saat: 12.00
Adres: Hürriyet Mh. Dr. Cemil Bengü Cd. No. 37 K. 5, Çağlayan, İst.