Tarih: 02.12.2011 |  Haberler
SuphiBilen.org sitesi açıldı

Türkiye Komünist Partisi üzerindeki likidasyona son vermek, Partili kadroları yeniden bir araya getirmek, TKP'nin siyasal-sosyal yaşamdaki meşru yerini geri almak için ortak hareket etme kararına varan komünistlerin birliği Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi'nin sitesi SuphiBilen.org açılmıştır.

Tüm sosyalist devrimci ve ilerici kamuoyuna duyurulur.

Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi



Biz Kimiz
Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi, Türkiye Komünist Partisi üzerindeki likidasyona son vermek, Partili kadroları yeniden bir araya getirmek, TKP'nin siyasal-sosyal yaşamdaki meşru yerini geri almak için ortak hareket etme kararına varan komünistlerin birliğidir.

Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi, ülke içinde ve dışındaki eski kuşak, orta kuşak ve genç kuşak komünistlerin eşit haklı, özgür ve gönüllü birliğidir.

Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi, artık işçi sınıfı-sendika, gençlik, öğretmen-kamu emekçisi, kadın, teknik eleman, köylü-kooperatif, esnaf, tüketici hareketi içerisinde fiilî bir akıma dönüşen Mustafa Suphi ve İsmail Bilen'lerin TKP'sinin felsefesini, siyasal birikimini, örgütsel geleneğini ve siyasal çizgisini temsil ediyor.

Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi, kapitalizmin ve emperyalizmin saflarına geçen ve bugün AKP kuyrukçuluğu yapan likidatörlere karşı kararlı mücadele demektir.

Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi, Mustafa Suphi'lerin işçi ve köylü devrimi ihtimalini boğmak için 1920'de TKP'ye karşı "resmî TKP"yi kurduran burjuva geleneğini günümüzde canlandıran SİP yönetimine karşı kararlı mücadele demektir.

Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi, artık dergi çevresi, grup, küme, öbek, arkadaş grubu olarak birbirinden kopuk bir şekilde varlığını sürdürmeyi kabul etmeyen; parti formunda meşru, yasal, demokratik, ortak bir mücadele yürütmenin zorunluluğunu kavrayan kadroların birliğidir.

Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi, TKP'nin meşru kimliği ve adıyla işçi sınıfının, şehir ve köy emekçilerinin içinde olması mücadelesini sürdüren yoldaşların birliğidir.

Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi, ülkemizin siyasal-sosyal yaşamında yasal TKP'yi kurma görevini üstlenmiştir. 90'lık ulu çınarlarımızdan gencecik yoldaşlara kadar TKP'ye gönül verenler, TKP'nin onurlu adını geri alma mücadelesini mutlaka başarıya ulaştıracaklardır.

Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi, geçmişte "TKP'ye Özgürlük" belgisi doğrultusunda emek vermiş ve partinin yasal kuruluşu için siyasi faaliyet yürütecek herkesi ortak Girişimimizin doğal güçleri olarak kabul eder ve bu mücadeleye katkı vermeye davet eder.

Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi, fabrikalarda, işyerlerinde, şantiyelerde, çiftliklerde, bürolarda, okullarda, köylerde, mahallelerde, evlerde günlük yaşamın üretiminde, grevlerde, direnişlerde, yürüyüşlerde, mitinglerde; TKP, İGD, İKD, İLD, Birlik ve Dayanışma, Barış Derneği geleneğini pratik ve teorik olarak sürdüren ilerici ve devrimci güçlerin temsilcisidir.

Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi, yasal TKP'nin hepimizin ortak kararı ve katkılarıyla gerçeğe dönüşeceğini bilenlerin sesidir.

Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi, işçi sınıfının ve kadrolarının en büyük gücünün birlik olduğunun bilinciyle hareket eden gönüllülerin birliğidir.

Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi, TKP'nin bütün üye, dost ve taraftarlarını Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi'nin temsil ettiği büyük birlik atılımına davet ediyor.

Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor Girişimi